Avem o țară frumoasă, plină de locuri spectaculoase. Împreună cu voi, vrem să le descoperim și pe cele mai puțin cunoscute, dar la fel de speciale. Acele locuri din România cu care voi vă mândriți, pentru că acolo trăiți.
A venit timpul să-și găsească și ele un binemeritat loc pe harta noastră, pentru a fi cunoscute de cât mai mulți iubitori de natură. Și ce alt mod mai frumos de a le descoperi există, decât îmbinând gătitul cu natura? Anul acesta, cu ajutorul vostru, vrem să punem în valoare locurile frumoase mai puțin cunoscute, dar de voi știute.
Dacă va fi cel propus de tine, câștigi vouchere de cumpărături, în valoare de 500 de ron, valabile în orice magazin PENNY.
Te invităm în continuare să descoperi sugestiile de locuri faine mai puțin știute, venite de la miile de utilizatori care au intrat în concurs. Toate aceste locuri, care sunt un motiv de mândrie locală, ne ajută să ne dăm seama cât de frumoasă este țara noastră și cât de multe avem de vizitat.
Dacă ești unul dintre cei care au participat la concurs, fii pe fază să vezi dacă ai câștigat.
de pui
Anul acesta, caravana Memoria Gustului de Vară ajunge în locurile frumoase mai puțin cunoscute din România, locuri aproape de voi, de care sunteți mândri. Și cum altfel să le descoperim, decât gătind în natură cu produsele de la Hanul Boieresc. Primul e un loc de poveste, o poveste a vinului. E vorba de Dealul Mare. Alături de Chef Alex Petricean îl vom vedea pe ghidul și povestitorul Cristi Pitulice, care ne va explica de ce Dealul Mare este un loc care merită toată atenția noastră.
Valea Doftanei
În al doilea episod din Memoria Gustului de Vară, de anul acesta, Chef Alex Petricean ne invită să descoperim Valea Doftanei, împreună cu ghidul Ioan Mihăilescu. Un loc mai puțin știut pentru unii dintre noi, dar cu siguranță, începând de azi, mult mai bine conturat pe harta mentală a tuturor.
Frumusețea locurilor oferă cadrul perfect pentru o sesiune de povești și gătit în aer liber, în stilul deja consacrat al Memoriei Gustului de Vara, bineînțeles, folosind bucatele de la Hanul Boieresc.
în Pasul Vulcan
Episodul trei din Memoria Gustului de Vară ne găsește în Pasul Vulcan, un loc plin de istorie și legende pe care îl explorăm alături de antropologul Cornelia Florea.
Cum călătoriile în locuri spectaculoase cer și rețete pe măsură, ne delectăm și de această dată cu un preparat delicios, gătit la foc deschis, cu bunătăți de la Hanul Boieresc.
la Râpa Rosie
Caravana Memoria Gustului de Vară ajunge de data aceasta în Județul Alba, la Râpa Roșie, un loc desprins parcă din filmele cu Marele Canion American.
Alături de geologul și activistul Florin Stoican, Chef Alex va afla secretele acestui loc unic în România și va pune în practică o rețetă specială: cartofi în fân și lut, telemea, smântână afumată cu mărar și piept de porc la tigaie de fontă.
în Zarnesti
În episodul 5 din Memoria Gustului de Vară, Chef Alex îl va avea alături pe ghidul Adrian Ungureanu pentru a descoperi mai multe despre un loc mai puțin știut din România, dar de o frumusețe deosebită. E vorba despre Zărnești.
Ca rețetă, vă invităm să descoperiți ceva inedit: chec cu cardamon, însiropat cu sirop de brad și palincă, smântână bătută făcută cremă, împreună cu căpșuni cu flori de soc.
în Delta Siretului
A venit timpul să descoperim un alt loc mai puțin cunoscut din România, dar cu care mulți dintre voi se mândresc. E vorba de Delta Siretului, din județul Vrancea. Alături de ghidul Bogdan Săcăleanu, Chef Alex ne prezintă istoria, cultura și frumusețile locului.
La masă vom avea aripioare de pui în sos de saramură, cu bucate de la Hanul Boieresc, potrivite perfect pentru acest loc.
la Castelul Sturza
În episodul de azi, caravana Memoria Gustului de Vară ajunge tocmai în Județul Iași, la castelul Sturza, un loc încărcat cu istorie.
Îl vom descoperi împreună cu Sebastian Marcoci, ghidul și administratorul castelului. În completarea frumuseții locului, Alex gătește tocăniță de purcel cu brânză maturată de capră și oaie pe pâine prăjită.