A venit timpul să ne boierim. Dacă nu de Crăciun, atunci când? Iar boieria se vede mai ales când întinzi masa pentru invitați și o încarci cu preparate de sărbătoare, unul și unul, de la Hanul Boieresc. Boieria se vede când oferi, iar noi la PENNY oferim din plin dragostea noastră pentru vremurile boierești, sub forma noilor produse de sărbătoare de la Hanul Boieresc.
Vă invităm să vă bucurați de ele și să le transformați într-o bogăție de trăiri și amintiri cu iz boieresc.
si garnitura de varza calita
Boieria la sarmale se simte la textura fină a umpluturii cu carne de porc și la garnitura de varză călită, care este fix așa cum o fac ai tăi la mesele mari.
de post
Boierul se respectă și când vine perioada postului, inclusiv la sarmale.
de boeuf
Orice boier știe că adevărata salată de boeuf conține carne de vită. Măiestria vine de la cum se leagă toate ingredientele și dau acel gust inconfundabil al meselor în familie. Te invităm să te convingi singur.
Maioneza boierească e aur curat în bucătăria boierului, mai ales în ajunul meselor mari de Sărbătoare, cum e masa de Paște. În combinație cu alte ingrediente de calitate, din carne sau vegetale, maioneza pune în valoare gustul și rămâne un preparat esențial în ecuația plăcerii culinare.
cu maia, feliată
Folosita din cele mai vechi timpuri, painea cu maia are multe beneficii pentru sanatate dar și un gust aparte ca-n vremurile boierești
cu susan
Cand îți place colțul de la pâine, chiflă kaiser e toată numai un colț. Crocant pe dinafara, pufos pe dinauntru.
tip 000
Nu se pune la dospit orice, ci doar aluaturi frământate atent, cu cea mai bună făină de grâu aleasă însuși de boier. Așa se umple casa încet de miros de pâine coaptă.
vinete
Camara boierului are de toate, pentru toate poftele, inclusiv pentru cele dintre mese. Poftele care cer o felie de paine proaspata cu cea mai buna zacusca de vinete.
Un preparat pe care il anunți de la inceputul mesei, ca invitatii sa stie ca ii așteapta bucate boieresti de nerefuzat. Ce mai lipseste e doar sa alaturi muraturi portiei de fasole cu ciolan de porc afumat.
Nelipsita din camara, nelipsita si de pe mesele de sarbatori. O fasole buna care se face in tihna in ceaun si se serveste cu muraturi de la Hanul Boieresc.
Mai e masa festiva daca invitatii nu se intind la unison dupa feliile de caltabos aranjate atent pe platou, alaturi de mustar? Am zice ca nu.
Boierul stie ca ciorba buna aduna la un loc cele mai bune ingrediente, dar ma stie si ca gustul ei e dat doar de borsul acru, nelipsit din camara.
afumat natural
Un cașcaval afumat natural se cunoaște după aroma inconfundabilă. Orice boier știe.
de Saveni
Atunci când vrea un cașcaval special, boierul alege un produs dintr-o loc cu indicație geografică protejată, fix cum este zona Săveni.
din lapte de capra
Brânza maturată din lapte de capră românesc are un gust mai intens, apreciat mai ales de boierii sofisticați care nu pun orice brânză pe masă.
din lapte de oaie
Boierii dimineții se delectează cu un iaurt adevărat din lapte de oaie, nici prea gras, nici prea slab, dar tocmai bun cu 6% grăsime.
de vaca
Cașul dulce din lapte de vacă românesc este savurat mai ales de boierii mai delicați, obișnuiți cu un gust mai domol, dar la fel de savuros.
afumata cu boia
Rulada de cașcaval afumat cu boia zici că a fost creată special pentru platourile boierești pe care le pui pe masa de sărbătoare. Arată bine, dar are și un gust senzațional, făcută din lapte românesc.
BOIEREASCA
Făcută din lapte de vacă de pe meleaguri românești, telemeaua este ingredientul nelipsit pe masa boierului, fie că vorbim de un platou respectabil de zile mari sau o gustare între mese.
lapte oaie
Nu trezeste doar amintiri, ci iti trezeste si pofta de mic dejun dis de dimineata. Un iaurt din lapte de oaie care ti se opreste la inima, apoi in stomac.
capra
Chiar si departe de mosie, boierul are aceleasi preferinte. O crema de branza pufoasa, din lapte de capra, pe care o asterni generos pe paine si ai terminat povestea.
de fasole
Atunci când suntem în perioada postului, o iahnie de fasole ține și de poftă și de foame.
Un lebar doar din carne aleasa de porc, de care mesenii sigur vor intreba inainte de a pleca la casele lor
Carnea de porc la garnita, rumenita cum trebuie, nu paraseste masa de sarbatori nici cand vin felurile principale.
de pui
Când vine vorba de carne, boierul știe să-și aleagă mușchiulețul din piept de pui. O condiție esențială este ca puiul să fi crescut pe plaiuri românești.
pentru gulas
Secretul unui gulaș boieresc stă în carne. Carne de calitate, gulaș de calitate.
fara os
Măcelarii și-au făcut treaba, iar boierul e mulțumit. Spata de porc nu are os!
Feliat
Gata de gratar, pentru ca arata bine rumenit, pieptul de pui intra pe lista de cumparaturi a oricui.
In sfarsit, o carne proaspata si frageda care sa complimenteze de minune priceperea bucatarului, indiferent de preparatul ales.
dezosate
Nu-i orice fel de carne, e carne de pui romaneasca pe care o recunosti imediat dupa gust. Sau dupa laudele neintarziate ale mesenilor.
inferioare
Pui romanesc, fraged, din acela care se rumeneste numai decat si ti se topeste in gura. Numai bun la ceaun, la fel de bun si la cuptor, practic pe gustul tuturor.
crud-uscat
În lumea boierilor de azi, fumul din lemn de esență tare asigură un standard de calitate deosebit, când vine vorba de prelucrarea pulpei de porc. Caracterul crud-uscat al jambonului îi dă o complexitate de arome pe care fiecare boier o va aprecia.
taiat la satar
La un cârnat cu adevărat boieresc, simți mâna celui care prepară specialitatea, iar acest lucru este în special valabil la cârnatul tăiat la satâr, unde carnea și slănina sunt tăiate manual, la satâr, în bucăți mari.
plai
Boierul s-a născut gurmand, iar când vine vorba de cârnați, nimic nu bate un produs crud-uscat din carne de vita si porc, afumat la rece cu fum din lemn de fag.
Miorita
Din dragoste pentru cârnați, boierul gătește masa cu de toate și pune cârnații la loc de cinste, pregătiți pentru servire pe înfulecate.
la jar
Boierul nu se uită după orice ceafă de porc. Ceafa de porc pe care o caută boierul trebuie să fie dezosată și afumată cu fum din lemn de cireș, coaptă la jar.
moldovenesc
Ce face mușchiul moldovenesc cu adevărat un mușchi boieresc sunt bucățile de carne alese cu atenție și condimentele adăugate din plin.
boieresc
Pieptul boieresc ține piept celor mai gurmanzi boieri, boieri iubitori de bucăți bine alese de porc, condimentate bine și afumate pentru un gust senzațional.
moldoveneasca
O rețetă îndrăgită de toți boierii este tochitura moldovenească, vedeta oricărei mese tradiționale românești. Aromele, gustul, culorile, texturile, toate te îmbie să te bucuri de fiecare bucățică din farfurie, aducându-ți aminte de experiențe gustative transmise din generație în generație.
campeneasca
O specialitate pe gustul boierilor, din gușă de porc, cu usturoi și ierburi de grădina. Fiartă și afumată, face cu ochiul fiecărui om de la masă și le vorbește pe o limbă cunoscută de toți.
moldoveneasca
Un boier adevărat se pricepe la slăninuțe, mai ales la cea moldovenească, cu condimente, fiartă și afumată, gata de pus pe masă și servit la oaspeți.
moldoveneasca
O chișcă moldovenească adevărată îți amintește de sărbătorile de iarnă de altă dată, când iernile aveau miros de ger și fum de sobă. Chișca bună se face cu legume calitate în untură, la care se adaugă condimente ce echilibrează gustul ingredientelor din carne.
miere
Atunci când caută bomboane adevărate, boierul se uită la umplutură. O umplutură cu miere însemnă bunătate curată, dar și o întoarcere în vremurile copilăriei, când mierea era de aur.
amandine
Bomboanele amandine ne aduc aminte de momentele copilăriei. Cu 15% cremă, ele vor fi pe gustul fiecărui boier mare, dar cu suflet de boier mic.
branza
Inima boierului caută gustul preparatelor din copilărie, la fel ca orice om. Covrigeii cu brânză sunt preparatul care amintește de zilele minunate ale copilăriei, când sărăturile făceau pofta și deliciul gustărilor de peste zi.
chimen
Inima boierului caută gustul preparatelor din copilărie, la fel ca orice om. Covrigeii cu brânză sunt preparatul care amintește de zilele minunate ale copilăriei, când sărăturile făceau pofta și deliciul gustărilor de peste zi.
spirala cu crema
Boierul care se respectă știe că trebuie să-si facă toate poftele, inclusiv cele de dulce.
de biscuiti
Un alt „dulce” pe placul boierului este salamul de cacao, ceva ce aduce aminte de copilărie mai repede decât un album de amintiri.
cu crema de caise
Placerea cremei de caise este cel mai asteptat lucru, cand deschizi o cutie cu barcute.
cu crema de visine
Gustul intens de vișine completează perfect învelișul moale al bărcuței și este pe placul oricărui boier.
cu stafide
Poți să faci un fursec bun să fie și mai bun? Da. Pui stafide și iese fursec boieresc.
cirese amare
O dulceață de cireșe amare care se respectă pornește de la folosirea unor fructe atent selecționate, mai ales când are pretenții boierești.
cu crema si aroma de lamaie
Nu rămâne nimic pe farfurie, doar dulceața cremei de lămâie pe degetele pofticioșilor care s-au găsit la masa boierului. O prăjitură cu gust de sărbătoare, se știe.
cu crema si aroma de frisca
Prăjitura care oprește pentru un timp sporovăiala mesenilor. Așa se încheie un ospăț boieresc pe cinste!
cu crema si aroma de ciocolata
Un gust pe care nu-l mai găsești azi ușor, dar pe care boierul l-a păstrat pentru cea mai gustoasă dintre prăjituri. Cea cu cremă fină și aromă de ciocolată.
cu fulgi de cocos si aroma de rom
Cele mai bune arome vin la final, iar dacă se întâmplă să fie aroma intensă a romului și cea a fulgilor de cocos, nimeni nu pleacă de la masă fără o prăjitură.
cu gris cu lapte/krantz/negresa
Deserturile copilăriei într-o formă care să prindă și la noile generații? Uite așa se face că la mesele boierești ne putem delecta cu înghețată cremoasă cu griș, lapte, krantz sau negresă.
Are farmecul ei la masa de sărbătoare și ce mesean a refuzat vreodată o turtă dulce care ți se topește în gură? Boierul știe să le servească pe toate deodată, ca să sature pofta de dulce a invitaților.
cacao/vanilie
Mai aprope de copilărie nici n-ai cum să ajungi. O bucățică din halvaua de la Hanul Boieresc e o călătorie dulce și aromată în cămara bunicilor.
populari
Combinatia cu care sa desavarsesti dulceata de la Hanul Boieresc? Nu degeaba sunt biscuiti „populari”.
Farmecul vremurilor mai puțin complicate? Cu siguranță gustările simple, care n-au fost nici până-n ziua de azi uitate. Nimeni nu refuză o pungă zdravănă de pufuleți cu sare de la Hanul Boieresc.
crema cacao
Zis și dulcele care nu rezistă prea mult în casă, pentru că e dulcele pe care nu te poți abține să nu-l iei cu tine peste tot.
cu alcool Zarea
Bune de cinstit gazdele la mesele festive, dar la fel de bune și cand cinstim pofta noastra de dulce cu praline fine, infuzate in alcool fin Zarea.
de biscuiti 100g
Un dulce pe care il cauti si acum la raft si pe care il gasesti in cea mai inspirata combinatie in camara Hanul Boieresc.
cu dolveac si caise
Boierul se bucură de un sirop cu dovleac și caise, ca de o zi lungă petrecută în natură.
fructe de padure
Dorul de pădure al boierului poate fi satisfăcut doar cu un sirop adevărat din fructe de pădure: mure, afine și coacăze negre.
tei cu roinita si propolis
Sănătatea este esențială pentru orice boier. De aceea, un sirop cu extract de flori de tei, roiniță și propolis este tocmai bun în orice anotimp.
si sfecla rosie
Sănătate curată pe masa boierului, sucul de mere și sfeclă roșie nu trebuie să lipsească.
si piersici
Și mere și piersici, pentru că viața boierului să fie de două ori mai gustoasă.
de coacaze
Sirop boieresc ușor dulce-acrișor din coacăze proaspete cu o aromă care să dăinuiască peste ani.
demisec
Un vin bun, demisec, ce poate acompania o masă boierească. Potrivit și pentru spritz, e o alegere românească pentru toate gusturile.
Busuioaca de bohotin rose/ feteasca regala
Ceva care sa acompanieze festinul si care sa vorbeasca de generozitatea boierului ani de-a randul. Un vin parfumat pe care il indragesti din prima.