alba superioara
Boierul știe cât de importantă e făina, ca să iasă aluatul bun.
romanesc
Pe masa boierului orezul nu trebuie să fie mare filozofie, dar și la orez trebuie să fii atent, mai ales când poți să alegi unul produs chiar la noi.
de grau
Grisul de grâu e nelipsit din cămara boierului, cu o singură condiție: să fie de calitate.
boieresc
Ai putea crede că tot pesmetul e la fel, însă una e pesmetul boieresc și alta e pesmetul obișnuit. La pesmetul boieresc se folosesc ingrediente mai bune, care garantează un rezultat mai bun. Totul pentru gust.
integrala de secara
Inima boierului se bucură când descoperă ingrediente obținute prin metode tradiționale, așa cum este faina de secară măcinată pe piatră.
dulce
Boierul din tine se pricepe să aleagă boiaua, pentru că știe că intensitatea culorii reflectă calitatea ardeilor folosiți.
dulce afumata
O boia afumată de calitate se cunoaște după culoare. Cu cât mai intensă, cu atât mai buni și copți au fost ardeii.
Extra
Când vrei să fii boier, ești boier cu tot ce pui în farfurie, inclusiv cu muștarul. Și dacă vrei să simți gustul acela de muștar autentic, ca în copilărie, îți recomandăm să alegi o rețetă cu tradiție de peste 30 de ani.
de salcam
Mierea de salcâm românească este o delicatesă pe masa boierului, mai ales atunci când conține o bucată sănătoasă și aromată de fagure delicios.
de visine
Excelent pentru salate, oțetul de vișine este cu atât mai valoros, cu cât este produs din suc de vișine românești.
Maioneza boierească e aur curat în bucătăria boierului, mai ales în ajunul meselor mari de Sărbătoare, cum e masa de Paște. În combinație cu alte ingrediente de calitate, din carne sau vegetale, maioneza pune în valoare gustul și rămâne un preparat esențial în ecuația plăcerii culinare.
cu maia, feliată
Folosita din cele mai vechi timpuri, painea cu maia are multe beneficii pentru sanatate dar și un gust aparte ca-n vremurile boierești
pentru mâncăruri
Da gust mâncarurilor cu acest produs, folositor mai ales în lunile de iarnă sau când vrei să dai o aromă în plus pilafului.
cu susan
Cand îți place colțul de la pâine, chiflă kaiser e toată numai un colț. Crocant pe dinafara, pufos pe dinauntru.
cu 30% grasime
Un boier din zilele noastre trebuie să știe că o smântâna cu 30% grăsime e mai cremoasă și mai gustoasă decât o smântână obișnuită. Asta conferă o textură mai buna și mai multă savoare preparatului pe care îl pregătește.
de burduf
La o brânză de burduf este deosebit de important să conțină suficient caș, pentru gustul acela intens și boieresc pe care îl căutăm cu toții.
afumat natural
Un cașcaval afumat natural se cunoaște după aroma inconfundabilă. Orice boier știe.
de Saveni
Atunci când vrea un cașcaval special, boierul alege un produs dintr-o loc cu indicație geografică protejată, fix cum este zona Săveni.
din lapte de capra si lapte de oaie
Când găsești o brânză maturată din doua tipuri de lapte, aia e boierie adevărată, pentru că vei descoperi ambele arome, ca un adevărat boier connaiseur.
din lapte de capra
Brânza maturată din lapte de capră românesc are un gust mai intens, apreciat mai ales de boierii sofisticați care nu pun orice brânză pe masă.
din lapte de oaie
Boierii dimineții se delectează cu un iaurt adevărat din lapte de oaie, nici prea gras, nici prea slab, dar tocmai bun cu 6% grăsime.
de vaca
Cașul dulce din lapte de vacă românesc este savurat mai ales de boierii mai delicați, obișnuiți cu un gust mai domol, dar la fel de savuros.
afumat cu piper
De Sărbători, de pe masa boierului nu trebuie să lipsească rulada din cașcaval afumat cu piper, obținut din opărirea cașului din lapte de vacă.
afumata cu boia
Rulada de cașcaval afumat cu boia zici că a fost creată special pentru platourile boierești pe care le pui pe masa de sărbătoare. Arată bine, dar are și un gust senzațional, făcută din lapte românesc.
BOIEREASCA
Făcută din lapte de vacă de pe meleaguri românești, telemeaua este ingredientul nelipsit pe masa boierului, fie că vorbim de un platou respectabil de zile mari sau o gustare între mese.
si garnitura de varza calita
Boieria la sarmale se simte la textura fină a umpluturii cu carne de porc și la garnitura de varză călită, care este fix așa cum o fac ai tăi la mesele mari.
de post
Boierul se respectă și când vine perioada postului, inclusiv la sarmale.
de fasole
Atunci când suntem în perioada postului, o iahnie de fasole ține și de poftă și de foame.
de boeuf
Orice boier știe că adevărata salată de boeuf conține carne de vită. Măiestria vine de la cum se leagă toate ingredientele și dau acel gust inconfundabil al meselor în familie. Te invităm să te convingi singur.
de pui
Nelipsite în bucătaria boierului, aripioarele de pui sunt un deliciu esențial.
de pui
Pulpele de pui sunt un răsfăț clasic al oricărui boier care se respectă.
superioare
Pulpele de pui sunt de două ori superioare, dacă sunt din pui românesc.
de pui
Când vine vorba de carne, boierul știe să-și aleagă mușchiulețul din piept de pui. O condiție esențială este ca puiul să fi crescut pe plaiuri românești.
dezosat
Boieria se vede în detalii, cum este un piept de pui dezosat, gata de gătit.
pentru gulas
Secretul unui gulaș boieresc stă în carne. Carne de calitate, gulaș de calitate.
tocata amestec
Amestecul de carne tocată se potrivește la orice, contează doar să fie de calitate.
fara os
Pofta boierului nu cunoaște răbdare pentru oase, așa că, recomandarea este: întotdeauna dezosat.
fara os
Măcelarii și-au făcut treaba, iar boierul e mulțumit. Spata de porc nu are os!
Feliat
Gata de gratar, pentru ca arata bine rumenit, pieptul de pui intra pe lista de cumparaturi a oricui.
crud-uscat
În lumea boierilor de azi, fumul din lemn de esență tare asigură un standard de calitate deosebit, când vine vorba de prelucrarea pulpei de porc. Caracterul crud-uscat al jambonului îi dă o complexitate de arome pe care fiecare boier o va aprecia.
Un babic de calitate conține carne de oaie, dar și vita, plus condimente alese, în membrana naturală de vită. Totul e afumat la rece, cu fum din stejar, pentru un plus de intensitate a aromei. Asta da boierie, mai ales că nu conține conservanți și coloranți artificiali.
feliat
Gata feliat și pregătit pentru platou, babicul e un preparat destinat meselor boierești autentice.
taiat la satar
La un cârnat cu adevărat boieresc, simți mâna celui care prepară specialitatea, iar acest lucru este în special valabil la cârnatul tăiat la satâr, unde carnea și slănina sunt tăiate manual, la satâr, în bucăți mari.
plai
Boierul s-a născut gurmand, iar când vine vorba de cârnați, nimic nu bate un produs crud-uscat din carne de vita si porc, afumat la rece cu fum din lemn de fag.
proaspeti de porc
Boierul se bucura de carnații proaspeți de porc ca de o dimineață răcoroasă pe moșie. Nimic nu bate aroma de prospețime.
uscati de vita si oaie
Boieria la cârnați se cunoaște la ingrediente. Tot ce conține carne de vită și oaie intră pe lista de cumpărături a boierului.
Miorita
Din dragoste pentru cârnați, boierul gătește masa cu de toate și pune cârnații la loc de cinste, pregătiți pentru servire pe înfulecate.
la jar
Boierul nu se uită după orice ceafă de porc. Ceafa de porc pe care o caută boierul trebuie să fie dezosată și afumată cu fum din lemn de cireș, coaptă la jar.
moldovenesc
Ce face mușchiul moldovenesc cu adevărat un mușchi boieresc sunt bucățile de carne alese cu atenție și condimentele adăugate din plin.
boiereasca
O pastramă boierească se recunoaște după aroma intensă de fum, cu note de condimente, precum usturoiul, piperul și cimbrul.
boieresc
Pieptul boieresc ține piept celor mai gurmanzi boieri, boieri iubitori de bucăți bine alese de porc, condimentate bine și afumate pentru un gust senzațional.
moldoveneasca
O rețetă îndrăgită de toți boierii este tochitura moldovenească, vedeta oricărei mese tradiționale românești. Aromele, gustul, culorile, texturile, toate te îmbie să te bucuri de fiecare bucățică din farfurie, aducându-ți aminte de experiențe gustative transmise din generație în generație.
campeneasca
O specialitate pe gustul boierilor, din gușă de porc, cu usturoi și ierburi de grădina. Fiartă și afumată, face cu ochiul fiecărui om de la masă și le vorbește pe o limbă cunoscută de toți.
moldoveneasca
Un boier adevărat se pricepe la slăninuțe, mai ales la cea moldovenească, cu condimente, fiartă și afumată, gata de pus pe masă și servit la oaspeți.
cu ustroi
Fiartă și afumată cu fum din lemn de fag, slănina reprezintă o prezență nelipsită de pe masa boierului.
moldoveneasca
O chișcă moldovenească adevărată îți amintește de sărbătorile de iarnă de altă dată, când iernile aveau miros de ger și fum de sobă. Chișca bună se face cu legume calitate în untură, la care se adaugă condimente ce echilibrează gustul ingredientelor din carne.
Când vine vorba de carne, boierul e specialist și vrea ceva cu tradiție și bine făcut, mai ales când are musafiri la masă și vrea să-i impresioneze.
de Sibiu
Salamul de Sibiu adevărat se cunoaște după ingrediente și mai ales, după gust.
miere
Atunci când caută bomboane adevărate, boierul se uită la umplutură. O umplutură cu miere însemnă bunătate curată, dar și o întoarcere în vremurile copilăriei, când mierea era de aur.
amandine
Bomboanele amandine ne aduc aminte de momentele copilăriei. Cu 15% cremă, ele vor fi pe gustul fiecărui boier mare, dar cu suflet de boier mic.
napolitana
Boierul este servit, dar mai pune și mana uneori, ca să iasă fix cum vrea el. Când vine vorba de napolitane, secretul e o foaie de calitate, nici prea moale, nici prea aspră.
branza
Inima boierului caută gustul preparatelor din copilărie, la fel ca orice om. Covrigeii cu brânză sunt preparatul care amintește de zilele minunate ale copilăriei, când sărăturile făceau pofta și deliciul gustărilor de peste zi.
chimen
Inima boierului caută gustul preparatelor din copilărie, la fel ca orice om. Covrigeii cu brânză sunt preparatul care amintește de zilele minunate ale copilăriei, când sărăturile făceau pofta și deliciul gustărilor de peste zi.
spirala cu crema
Boierul care se respectă știe că trebuie să-si facă toate poftele, inclusiv cele de dulce.
umplute
Ne aduc aminte de copilărie și sunt nelipsite la reuniunile de familie. Păcat că dispar repede.
de biscuiti
Un alt „dulce” pe placul boierului este salamul de cacao, ceva ce aduce aminte de copilărie mai repede decât un album de amintiri.
nuca, stafide si cacao
Când vine vorba de cozonac, boierul caută cozonacul perfect, cu umplutură din plin: nucă, stafide și cacao, pentru a echilibra la fix textura miezului pufos.
cu crema de caise
Placerea cremei de caise este cel mai asteptat lucru, cand deschizi o cutie cu barcute.
cu crema de visine
Gustul intens de vișine completează perfect învelișul moale al bărcuței și este pe placul oricărui boier.
cu stafide
Poți să faci un fursec bun să fie și mai bun? Da. Pui stafide și iese fursec boieresc.
ineluse
Un fursec bun se cunoaște după farfuria goală ce rămâne în urma lui. Așa zice o vorbă veche din boieri.
cu mac si susan
Atunci când vrea să-și aducă aminte de copilărie, boierul alege gustul inconfundabil de saleuri cu mac și susan.
cu zahar
Când îi vine pofta de dulce, boierul alege un desert delicios și prezentabil.
cu crema de zahar Ars
Ti-am pregatit o prajitura care sa-ti aminteasca de copilarie. Din ingrediente atent selectionate, direct pe masa ta.
mac/nuca
Cozonacul de origine maghiara satisface pofta de dulce si e sanatos. Merge la cafeaua de dimineata sau dupa o masa.
O gustare boiereasca pentru ocazii sau inlocuitor de masa cand esti pe fuga, saratelele sunt coapte de noi si se mananca proaspete si crocante
naturale
Naturale, fără conservanți, cu extracte naturale pentru un organism sănătos, siropurile noastre boierești aduc bucurie în fiecare bucătărie cu suflete de oameni mari sau mici.
1l
Vara, primăvara, toamna sau iarna, putem spune cu tărie că limonada a devenit o noua tradiție a gustului, mai ales pentru boierii mai fini, de oraș.
cu pere si struguri
Atunci când vrei să simți o bogăție de gust și arome, te invităm sa încerci un sirop boieresc cu pere si struguri.
coacaze
Boierul se bucură de un sirop de coacăze, ca de o zi lungă petrecută în natură.
fructe de padure
Dorul de pădure al boierului poate fi satisfăcut doar cu un sirop adevărat din fructe de pădure: mure, afine și coacăze negre.
tei cu roinita si propolis
Sănătatea este esențială pentru orice boier. De aceea, un sirop cu extract de flori de tei, roiniță și propolis este tocmai bun în orice anotimp.
si sfecla rosie
Sănătate curată pe masa boierului, sucul de mere și sfeclă roșie nu trebuie să lipsească.
si piersici
Și mere și piersici, pentru că viața boierului să fie de două ori mai gustoasă.
si coacaze negre
Boierul iubește fructele de pădure, așa că vrea să le simtă din plin, chiar dacă au ieșit din sezon.
si pere
Merele cu perele nu se compară, dar merg foarte bine împreună, într-o băutură pe gustul și inima boierului.
cu aroma de menta
Boierul știe că menta nu e bună doar pentru ceai, ci merge de minune și la un suc din mere adevărate.
si visine
Sucul de mere și vișine este o băutură boierească care aduce împreună două dintre gusturile emblematice ale livezilor românești: dulcele nectarului de mere și acrul sucului de vișine, într-o combinație de pofte mari și pahare umplute ochi.
Boierii se simt bine împreună, mai ales când se laudă fiecare cu bucatele puse pe masă. Iar uneori, lauda de sine, chiar miroase bine, mai ales când pui pe masă un lichior fin de caise, la 28 de grade.
O vorbă veche din popor zice că lichiorul de vișine e un moft necesar pe masa fiecărui boier. La 28 de grade e tocmai bun să ne delecteze cu cele mai sincere arome.
de Maramures
Palinca de Maramureș din prune e ceva deosebit pe masa boierului. Licoarea aceasta strașnică la 50 de grade ne dezleagă la vorbă și ne aduce împreună.
Ca un prieten bun la masa boierului, rachiul de prune nu dezamăgește niciodată, mai ales când nu e nici prea tare, nici prea slab, ci tocmai bun la 37,5 grade.
Boierie fină din afine. Așa se prezintă lichiorul de afine pe masa boierului de azi, o prezență nobilă și încântătoare.
demisec
Un vin bun, demisec, ce poate acompania o masă boierească. Potrivit și pentru spritz, e o alegere românească pentru toate gusturile.
afumat
Peștele este nelipsit de pe masa unui boier care se respectă, iar păstrăvul afumat ocupă un loc important pe platou, mai ales ca este crescut in ape românești.
cu icre de crap
O salată cu icre pe masă face cât două în frigider, zice o veche vorba din boieri. Eh, poate că nu e atât de veche, dar un lucru e sigur, salata cu icre de crap este o vedetă a gustului și la mesele mari și la mesele mici.
de peste cu ciuperci
Doua lumi se combină în acest preparat fără conservanți: lumea boierului cu iubire de pescuit și lumea boierului gospodar cu dragoste de legume. Gustul deosebit e dat de combinația de singer, novac, crap și legume proaspete.
de pastrav cu unt
La crema de păstrăv este important să avem un echilibru potrivit între seriozitatea peștelui afumat și condimente, pentru a obține un gust ideal, apreciat de fiecare boier.
de pastrav condimentata
Crema de păstrăv este un preparat fin, pe gustul boierului. Neparat trebuie să fie condimentată, așa cum vezi în cazul de față.
pastrav
O rețetă pentru gusturi fine, ostropelul de păstrăv reprezintă o delicatesă pentru ceasurile amiezilor tihnite.
cirese amare
O dulceață de cireșe amare care se respectă pornește de la folosirea unor fructe atent selecționate, mai ales când are pretenții boierești.
gutui
Boierului îi place dulceața specială, ca să aibă cu ce se lăuda. O astfel de dulceață este cea de gutui cu miez de nucă prăjit.
prune
Dulceața de prune îți amintește instant de zilele lungi din copilărie în care te jucai de dimineața până seara, iar apoi ai tăi îți pregăteau câteva felii zdravene de pâine cu dulceață.
coacaze
Boieria la dulceață se simte la textura. Cu cât mai fină, cu atât mai potrivită dulceața pentru clătite sau prăjituri.
asortate
Murăturile asortate sunt un preparat nelipsit la mesele de Sărbătoare, pentru că marele lor meșteșug culinar este să echilibreze gustul carnurilor grele, dând și mai multă savoare și prospețime preparatelor de sezon.
de prune
Gustul copilariei intr-un borcan. Ii sta bine pe o felie de paine sau in clatite
Un produs versatil, bun în cele mai multe mancăruri boierești. Gustul verii într-o cutie.