BALMOS

in dovleac

Ce ingrediente folosim?

Dovleac plăcintar: 1 bucată

Mălai grișat: se pune dupa ochi, in functie de consistenta dorita

Brânză de burduf: 150 grame, de la Hanul Boieresc

Lapte: 1 litru de la Hanul Boieresc

Smântână: 150g de la Hanul Boieresc

Unt: 100 grame

Smântână lichidă: 100 grame

Ardei iute: 2 bucăți

Oțet: 50 ml

Zahăr: 100 grame

Cum se face?

Pasul 1

Prima data, taiem dovleacul rondele. Apoi indepartam partea care are seminte. Curatam bine semintele de pe fiecare rondea. Il punem la cuptor pret de 10 minute, la 180 de grade. Ca sa se faca bine, il mai intoarcem din cand in cand.

Pasul 2

Trecem la ardei. Il curatam de seminte si il taiem cubulete. Pe foc incalzim intre timp otetul impreuna cu zaharul si 15ml de apa. Amestecul cald se toarna peste ardeiul cubulete, pentru o murare rapida.

Pasul 3

Punem smantana lichida pe foc si incalzim pana in momentul fierberii, cand adaugam 50 de grame de branza de burduf.

Pasul 4

Punem laptele pe foc, si atunci cand se incalzeste turnam malaiul, pe care il amestecam cu un tel. Apoi adaugam treptat branza de burduf, smantana si la final untul.

Pasul 5

Sosul de la pasul 3 se pune intr-o farfurie, iar apoi punem rondeaua umpluta cu mamaliga.

Pasul 6

Ornam cu ardeiul iute murat.

Poftă bună!