CARBONARA ROMANEASCĂ

cu branza de burduf

Ce ingrediente folosim?

Brânză de burduf de la Hanul Boieresc: 200g

Tagliatelle: 1kg

Bacon afumat/șunculiță afumată de la Hanul Boieresc: 200g

Ouă: 4 buc

Jumări: 150g

Ulei de măsline: 50g

Cum se face?

Pasul 1

Pe foc se va pune o oală cu apă și o mână de sare la apreciere. În momentul în care apa fierbe, se vor pune pastele și se vor respecta timpii de gătire de pe ambalaj. În momentul în care pastele sunt gata, se vor separa de apa de fierbere păstrând o cană din aceasta.

Pasul 2

Se separă gălbenușurile de albușuri, iar jumările se vor tăia aleatoriu cu cuțitul, astfel încât să obținem cât mai multă textură.

Pasul 3

Șunculița se va tăia cubulețe și se va căli într-o tigaie cu uleiul de măsline.

Pasul 4

Brânza de burduf se va sfărâma și se va amesteca într-un bol înalt cu cele 4 gălbenușuri. Tot în bol se va râșni piper proaspăt măcinat, din belșug.

Pasul 5

Pastele se vor căli și ele un pic alături de șunculița rumenită și de uleiul aromat lăsat în tigaie.

Pasul 6

Gălbenușurile se vor amesteca cu brânza, piperul și jumatate din cana cu lichidul de fierbere al pastelor. Acest lucru se va face doar cu lichidul fierbinte și se va amesteca pana la omogenizare. Imediat apoi se vor turna pastele amestecate cu șunculita și se va amesteca tot ansamblul în acel bol. Se va asezona cu sare și piper negru proaspăt măcinat și se va servi imediat.

Poftă bună!