CHEESECAKE

cozonac

Ce ingrediente folosim?

Cozonac Hanul Boieresc: 1 bucată

Ouă: 5

Lapte: 500 ml, de la Hanul Boieresc

Smântână de gătit: 500 ml, de la Hanul Boieresc

Brânză de vaci: 500 grame

Crema de brânză: 500 grame

Faină: 1 lingură

Zahăr: 400 grame

Cum se face?

Pasul 1

Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade C.

Pasul 2

Se amesteca laptele impreuna cu smantana si se incalzesc usor pe foc, max 40 grade C.

Pasul 3

Se taie 5 felii de cozonac si se lasa la insiropat in amestecul de mai sus. Cand cozonacul s-a imbibat in lichid se ia si se stoarce intre palme deasupra unui bol pentru a indeparta excesul de lichid. Se repeta acelasi proces pentru fiecare felie. Feliile stoarse se pun intr-un blender cu borcan impreuna cu un ou si lingura de faina urmand sa se amestece pana se obtine o textura omogena de tip piure.

Pasul 4

Se unge cu unt o tava de tort cu fund detasabil si se tapeteaza aluatul de cozonac rezultat. Se introduce la cuptor la 170 grade pentru 12 minute.

Pasul 5

Oualele se bat cu zaharul pana se spumeaza si se amesteca cu cele 2 tipuri de branza.

Pasul 6

Lichidul rezultat de la insiroparea cozonacului se va strecura si se va amesteca cu intreg amestecul de branza.

Pasul 7

In tava proaspat scoasa din cuptor se vor rupe bucatele mici de cozonac peste care se va turna amestecul de branza. Se introduce la cuptor pentru 30 de minute la aceeasi temperatura.

Poftă bună!