SARMALE

cu frunze de varza coreeana

Ce ingrediente folosim?

Varză coreenă (pak choi): 2 bucați

Slăninuță câmpenească Hanul Boieresc: 1 bucată

Zeamă de varză: 300 ml

Carne tocată amestec: 250 grame

Orez: 50 grame

Smântână 30%: 200 grame

Ceapă: 1 bucată

Morcov: 1 bucată

Boia dulce: 1/2 linguriță

Suc de rosii: 150 grame

Sare: 1 lingură

Piper Negru macinat: 1 linguriță

Cimbru proaspăt: 5 rămurele

Cum se face?

Pasul 1

Orezul se spală în 3 ape după care se pune la fiert. Se va fierbe la jumătate, dupa care se va adaugă direct în amestecul de mai jos.

Pasul 2

Se taie slăninuța câmpenească în cubulete mici, morcovul se dă pe răzătoarea mică și ceapa se toacă mărunt. Se călesc toate respectând ordinea de mai sus, adăugând și rămurele de cimbrișor proaspăt. Se stinge totul cu zeama de varză și se adaugă cimbru. Când se reduce zeama de varză se adaugă orezul și imediat se pune și sucul de roșii. Se mai adaugă 100ml de zeamă de varză și se așteaptă până se reduce tot lichidul din tigaie și compoziția se leagă.

Pasul 3

Amestecul de carne se asezonează bine cu sare, piper, boia și cimbru, după care se va mixa cu compoziția de orez.

Pasul 4

Frunzele de pak choi se opăresc în apa fierbinte preț de 30 de secunde și se scot direct în apă cu gheață.

Pasul 5

Se suprapun câte 2 frunze cu cotoarele către exterior. Se umplu cu compoziția și se rulează acoperind cu cotoarele.

Pasul 6

Se pun sarmalele într-o tigaie la foc mediu împreună cu o felie de șunculiță câmpenească, se rumenesc bine și se sting cu zeama de varză dupa care se pune capacul și se lasă la foc mic preț de 10 minute. Se scot din tigaie și peste sosul rezultat se pune o lingură de smântană grasă. Se omogenizează amestecând cu o spatulă și se toarnă sosul printre sarmale.

Poftă bună!